Perdeli Özbek Pilavı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamur için yumurta, yoğurt, karbonat, tuz ve zeytinyağını iyice karıştırın. Azar azar un ilave edip, kulak memesi kıvamında hamur elde edin. 15 dakika dinlendirin. Pirinci sıcak su ile ıslatın. Eti, pembeleşene dek tereyağında soteleyin. Kıyılmış soğan, badem, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Yıkanıp,
    suyu süzülmüş pirinci ve safranı ilave edip kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Pilavı servis edebileceğiniz fırına dayanıklı bir kaba alın. Hamurdan bezeler
    koparıp ince uzun yuvarlayın. Pilavın üzerini hamur parçaları ile kapatıp, önceden ısıtılmış 180 derece
    fırında, kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.