Patatesli Pilav

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bir tencereye su koyun. Kaynayınca tuzu atın. Yıkanıp süzülmüş pirinci kaynayan suya salın. Pirinci yarı yarıya haşlayın. Daha sonra süzgeçten geçirin. Süzülen pirince antep fıstığını ve zerdeçalı karıştırın. Bu arada ayrı bir tencereye tereyağının yarısını koyun ve kızdırın. İrice halka doğradığınız patatesleri yağda kızartın. Haşlanmış pirincin yarısını patateslerin üzerine yayın. Pirincin üzerine yıkanmış kuru üzüm yayın. Pilavın kalanını da üzerine yayın. Bunun da üzerine yıkanmış kuru üzüm yayın. Pilavın kalanını da üzerine yerleştirin. Artan yağı da kızdırıp üzerine gezdirin. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte 20-30 dakika pişirin. Demlenen pilavı servis tabağına ters çevirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.