Nohutlu Kuskus
ORTA
4 KİŞİLİK
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Soğan ve sarımsakları zeytinyağında soteledikten sonra, nohudu, soğuk suda bekletip elinizle sıkarak süzdüğünüz soya kıymasını ve salçayı ekleyin. Kaynar su ilavesi ile pişmeye bırakın. En son tuz, kimyon, eğer seviyorsanız acı pul biber ekleyin. Kuskusu, az yağ koyduğunuz kaynar suda haşlayın. Zeytinyağı ve tereyağında soteleyip, safranla rengini ve kokusunu değiştirin. Bir tabağa aldığınız bu altın renkli mis gibi kokan taneciklerin ortasına sıcak sosu dökün. Üzerine dallarından ayıkladığınız taze kekik yapraklarını serpin
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL