Mantarlı Şehriye Pilavı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Mantarları boyuna dilimleyin. 3-4 çorba kaşığı sıvı yağda mantarlar bıraktığı suyunu çekene dek kavurun. Üzerine küp doğranmış sivri biberleri ekleyip, kavurmaya devam edin. Sonra domates, karabiber ve tuzu ekleyip, kavurma işlemini sürdürün. Bu arada ayrı bir tencerede 1 çorba kaşığı tereyağını eritip, içine şehriyeyi katın ve esmerleşene dek kavurun. 2 su bardağı sıcak suyu ve tuzu da ekleyerek, suyunu çekene dek ağzı kapalı pişirin. Ocaktan aldıktan sonra 10 dakika demlendirip, şehriye pilavını servis tabağına alın. Ortasına mantarlı harcı boşaltıp, sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.