Ispanak Sulu Bademli Pilav
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ispanağı incecik kıyıp, suda haşlayın. Süzüp, iyice sıkarak suyunu çıkarın. Diğer taraftan pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat dinlendirip, süzün. Bademleri 5 dakika kaynatıp kabuklarını çıkarın. Daha sonra tencereye alıp, tereyağında pembeleşene kadar kavurun. Üzerine pirinci ekleyip, kavurun. Ispanak suyunu ilave edin. Önce harlı ateşte, sonra kısık ateşte, göz göz olana dek pişirin. İki yufkanın arasına sıvı yağ sürüp, yufkaları üst üste kapatın ve çukur bir kabın içine yufkanın kenarları dışarı sarkacak şekilde yerleştirin. İçine pişen pilavı boşaltıp, yufkanın kenarlarını içe doğru kapatın. Fırın tepsisine ters çevirip, üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Dilimleyip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL