Fasulyeli Yeşil Pilav
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pirinci sıcak tuzlu su ile ıslatın. Diğer tarafta fasulyeleri ayıklayıp, çok küçük verev biçiminde doğrayın. Taze soğanları da incecik doğrayın. Bir tencerede, 2 çorba kaşığı tereyağında, fasulyeyi iyice yumuşayana kadar kavurun. Ardından küçük doğranmış taze soğanları ilave edin. Hep birlikte kavurup, tuz ve 1 adet kesme şekeri ekleyin. 1-2 dakika daha kavurup, suyunu süzüp yıkadığınız pirinci ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup, 3 su bardağı et suyunu ve karabiberi ilave edin. Önce harlı sonra kısık ateşte pişirin. Pilav demlenince servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL