Fasulye Turşulu ve Tavuklu Pilav

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Fasulye turşusunu sudan geçirip geniş bir kaba alın. Tuzunu almak için üzerini geçecek kadar su ilave edin. Birkaç kez suyunu değiştirerek 2 saat suda bekletin. Süzüp ince halkalar halinde kıyın ve kenara alın. Pirinci yıkayıp süzdükten sonra 30 dakika ılık suda bekletin. Tavuk etini kuşbaşından daha küçük doğrayın. Sıvı yağı bir tencereye alıp tavuğu kavurun. Üzerine fasulye turşusu ve tereyağını katın. Bir-iki dakika kavurup tavuk suyunu ekleyin. Bir taşım kaynayınca pirinci ilave edip, karıştırın. Tencereye pirincin üzerini geçecek kadar su ekleyin. Tuzunu kontrol edin. Gerekiyorsa tuz ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. Kaynayana dek orta, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Tencerenin üzerine kağıt havlu kapatın. 10 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.