Enginarlı ve Zeytinli Pilav
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pirinci bir tencereye alıp üzerine 4 su bardağı su ve tuz ekleyin. Ocağa oturtup kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika haşlayıp, süzün. Enginarı uzunlamasına incecik doğrayın. 1 çorba kaşığı zeytinyağını tavaya alıp, üzerine enginarı ilave edin ve arada bir karıştırarak 15 dakika sote edin. Ocağı iyice açıp, ince doğranmış mantarı ekleyin. 5 dakika daha sote edin. Çekirdekleri çıkarılıp ikiye bölünmüş zeytini katın. Kekik ve tuzu ekledikten sonra ocaktan alın. Enginarlı karışımı pirinçle harmanlayın. Üzerine 1 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin. Fesleğen yaprakları ile süsleyerek servis yapın
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL