Otlu Ekmekler

Otlu Ekmekler

Otlu Ekmekler, zengin ve aromatik bir lezzet profili sunan nefis bir ekmek türüdür. Bu ekmeklerde genellikle taze veya kuru otlar kullanılır; kekik, reyhan, maydanoz, dereotu ve nane gibi otlar sıklıkla tercih edilir.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bir kaba unu eleyip ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, ılık süt, zeytinyağı, kuru maya, tuz ve pulbiber ilave ederek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. İnce kıyılmış nane, dereotu ve maydanozu ekledikten sonra tekrar yoğurun.
  • 2
    Hamuru 10 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri pembeleşinceye kadar pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...