Üzümlü Yılbaşı Pastası
Malzemeler
Yapılışı
-
1
PANDiSPANYA için, yumurtaları ve şekeri mikser veya telle çırparak açık sarı renkte, koyu bir krema haline getirin. Üzerine elenmiş unu azar azar ekleyin. Ardından tereyağı, sıvıya¤ ve sı- cak suyu katıp karıştırın ve yuvarlak bir fırın kabına koyun. 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Fırından çıkarıp 3 parçaya bölün. Mandalina suyu,üzüm suyu ve 2 çorba kaşı¤ı şekeri karıştırıp bölünmüş pandispanyaları bu karışımla ıslatın. Kreması için, tencereye süt, şeker, un ve yumurta sarısını koyup, telle çırpın. Tencereyi oca¤aalıp, tahta kaşıkla koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Ocaktan indirip, içine tereyağı, mandalina ve üzüm suyunu ekleyip çırpın. Krema so¤uyunca yarısını, pandispanyaların arasına eşit miktarda sürün. Pandispanyaları üst üste dizip kalan kremayı her tarafına bulayın. Çikolatalı sos için, çikolataları ve kremayı benmari usülü eritin ve biraz soğutun. Sosu pastanın üzerine dökün. Üzüm tanelerine kürdanları geçirip pastaya saplayın. Pastanın etrafına mandalina dilimlerini dizin. Son olarak üzerine pudraşekerini serpin. 2 saat buzdolabında bekleterek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL