Sütlü İrmik Pastası

Süt, irmik ve vanilyanın zarif uyumu, üzerindeki meyve ve soslarla tamamlanıyor; yumuşacık dokusu ve sade şıklığıyla gönülleri fethediyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Sütü bir tencereye alıp içine irmik, nişasta ve toz şeker katın. Koyu bir kıvama gelene kadar sürekli karıştırın. Kıvama geldiğinde tencereyi ocaktan alın ve vanilyayı ekleyin. Bisküvileri süte batırıp, çıkarın ve kare bir kabın içine dizin.
  • 2
    Üzerine sütlü karışımı boşaltın ve spatula ile düzeltin. Mandalina ve nar ile süsleyip, donması için buzdolabında en az 2 saat bekletin. Dilimleyerek, soğuk servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...