Sevgililer Günü Pastası

Sevgililer günü pastası, özel günlerinizde sofralarınızı süsleyecek bir pasta tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Pandispanya için yumurtaları ve toz şekeri kabarıncaya dek mikserle çırpın. Un ve kabartma tozunu ekleyin. Karışımı yağlı kağıt ile kaplı kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 8-10 dakika pişirin.Pandispanyanın iç kreması için, süt, toz şeker, un ve yumurtayı bir kapta iyice çırptıktan sonra tencereye aktarın.

  • 2

    Kısık ateşte sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Tereyağı, vanilya ve gıda boyasını ekleyin. Kremanın topaklanmaması için sürekli karıştırarak soğutun.Pandispanyayı da soğuduktan sonra ortasından enlemesine ikiye kesin.

  • 3

    Pandispanyanın ilk katını servis tabağına alıp vişne suyu ile ıslatın. Üzerine iç kremadan sürün. Meyveleri küçük küpler halinde doğrayıp kremanın üzerine yayın. İkinci pandispanya katını meyvelerin üzerine yerleştirip vişne suyuyla ıslatın.

  • 4

    Krem şanti için toz krema, süt ve gıda boyasını koyulaşana dek mikserle çırpın. Krem şanti ile pastanın üzerini ve kenarlarını sıvayın. Pastayı buzdolabında 1 saat bekletin. Pastanın üzerini beze ve çikolata parçalarıyla süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...