Peynirli Pasta

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bisküvi ve cevizi robotta çekin. Çektiğiniz malzemelerin üzerine tarçın ve erittiğiniz tereyağı veya tereyağını ekleyip karıştırın. Yağlanmış fırın kabına dökün. 180 derece fırında 15 dakika pişirip, soğumaya bırakın.
-
2
Bu sırada yumurta, vanilya ve kremayı iyice çırpın. Labne peyniri ekleyip, tekrar iyice karıştırın. Bu malzemeyi soğuyan bisküvilerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirip, soğutun.
-
3
Bu arada dondurulmuş vişne ile şekeri 10 dakika pişirin. Mısır nişastasını 1 kahve fincan su ile sulandırın. Pişmekte olan vişnelere ilave edin. Koyulaşmaya başlayınca ocaktan alıp, soğuyan bisküvili karışımın üzerine dökün. Buzdolabında soğutun. Arzuya göre dilimleyip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL