Milföy Pasta

Milföy pasta, milföyle yapılabilecek kolay ve pratik bir pasta tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Milföy hamurlarını buzdolabı rafında çözdürüp, ikiye bölün. Üzerlerine çatalla delikler açın. Bir fırın tepsisine alıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerileri pembeleşene kadar pişirin. Diğer taraftan süt, toz şeker ve unu bir tencereye alıp karıştırın.
-
2
Daha sonra ocağa oturtun. Koyu muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Vanilyayı ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Bir adet milföy hamuruna krema sürüp, ikinciyi üzerine kapatın.
-
3
Yeniden krema sürün ve milföy yerleştirin. Kalan milföyleri de aynı şekilde hazırlayın. Servis tabağına alıp üzerilerine pudra şekeri serpin. Çikolata sos gezdirin. Damla çikolata ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL