Bisküvili Parfe

Bisküvili parfe, sofralarınıza lezzet katacak lezzetli ve kolay bir pasta tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Krem şantiyi soğuk sütle birlikte koyulaşana dek mikserle çırpın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Bir kapta yumurta sarılarını toz şeker ile birlikte köpürene kadar çırpın. Başka bir kapta da yumurta aklarını bir tutam tuzla kar haline gelene dek çırpın.
  • 2
    Krem şantiye önce yumurta akını, sonra yumurta sarısını ekleyip, mikserle çırpın. Üzerine, iri parçalanmış gofret ve bisküvi parçalarını koyun. Fındığı da ekledikten sonra tüm malzemeyi karıştırın.
  • 3
    Derin bir cam kaba veya kek kalıbına streç film serin ve karışımı içine boşaltın. Kaşık yardımıyla iyice bastırın ve donana kadar buzlukta bekletin. Sos için bir tencerede un, nişasta, kakao ve toz şekeri karıştırın. Üzerine süt ve suyu ekleyin. Tencereyi ocağa alın ve üzeri göz göz olana dek karıştırarak pişirin.
  • 4
    Tencereyi ocaktan alın ve soğutun. Tereyağını ekleyin ve mikserle 2 dakika çırpın. Donmuş parfeyi servis yapmadan önce buzluktan alın ve servis tabağına ters çevirip çıkarın. Üzerindeki streç filmi alın. Hazırladığınız sosu üzerine gezdirin ve bekletmeden servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.