Genişçe bir kaba unu alın. Tuz ekleyin. Ortasını havuz gibi açın. Yumurta, yağ ve sütü ilave edin. İyice yoğurup, sert bir hamur kıvamına getirin. Üzerini örtüp, 1 saat dinlendirin. Elinizle hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar koparın. Merdane ile hamuru açın. 2 adet yumurta sarısını hafif suyla çırpın. Fırça
ile yufkaların üzerine sürün. Peynir ve cevizi karıştırıp, yufkanın üzerine aralıklarla koyun. Üzerine diğer yufkayı kapayın. Dişli hamur kesme bıçağı ile kesip, bir süre kurutun. Kaynamış tuzlu suda 6-7 dakika haşlayın. Tencereden alıp, süzün. Tavada 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. Mantıları yağda sote edin. Servis tabağına alıp, dövülmüş sarmısakla karıştırdığınız yoğurdu mantının üzerine yayın. 1 tatlı kaşığı tereyağını eritin. İçine toz kırmızıbiberi atın. Kızdırdıktan sonra, mantının üzerine gezdirin.