Peynirli Cevizli Köy Mantısı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Genişçe bir kaba unu alın. Tuz ekleyin. Ortasını havuz gibi açın. Yumurta, yağ ve sütü ilave edin. İyice yoğurup, sert bir hamur kıvamına getirin. Üzerini örtüp, 1 saat dinlendirin. Elinizle hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar koparın. Merdane ile hamuru açın. 2 adet yumurta sarısını hafif suyla çırpın. Fırça
    ile yufkaların üzerine sürün. Peynir ve cevizi karıştırıp, yufkanın üzerine aralıklarla koyun. Üzerine diğer yufkayı kapayın. Dişli hamur kesme bıçağı ile kesip, bir süre kurutun. Kaynamış tuzlu suda 6-7 dakika haşlayın. Tencereden alıp, süzün. Tavada 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. Mantıları yağda sote edin. Servis tabağına alıp, dövülmüş sarmısakla karıştırdığınız yoğurdu mantının üzerine yayın. 1 tatlı kaşığı tereyağını eritin. İçine toz kırmızıbiberi atın. Kızdırdıktan sonra, mantının üzerine gezdirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.