Mezgit Mantı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    MEZGİT fileto, taze soğan, sarmısak, kırmızı biber, sivri biber ve kabuğu soyulmuş domatesi incecik kıyıp karıştırın. Tuz, karabiber, pulbiber ekleyin. Daha sonra tavaya aldığınız zeytinyağında hafif soteleyin ve soğumaya bırakın. Yufkayı önce 2 parmak kalınlığında enlemesine, sonra da 2 parmak kalınlığında boylamasına kesip, kareler elde edin. Ortalarına balıklı iç harçtan koyup, üçgen şekilde kapatıp, kenarlarına bastırın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
  • Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
  • İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...