Haluj (ÇERKES MANTISI)
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Unu ve tuzu karıştırın. Yavaş yavaş suyu ekleyerek mantıdan daha sert bir kıvama getirin. Hamuru avuç içi aldığı kadar yuvarlaklara ayırıp 10 dk dinlendirin.
Bu arada içini hazırlayalım. İnce kıyılmış soğanı bir tavada zeytinyağında öldürün. lor peyniri ve pul biberi içine karıştırın.
Dinlenmiş hamurları mantı hamurundan biraz daha kalın açın. daire daire kesin. Büyük bardak yada kavanoz kapağı yardımcı olabilir. dairelerin içine hazırladığımız iç malzemeden bir tatlı kaşığı kadar koyuyoruz. Hamuru yarımay şeklinde kapatıyoruz, Kenarları saç örgüsü şeklinde iyice kapatmaya dikkat edelim yoksa pişerken açılabiliyor. Büyük tencerede kaynamış suda hepsini bir seferde haşlıyoruz. Haşlama suyunada tuz atabilirsiniz. Pişme süresi uzun değil zaten rengi beyazlaşmaya başlayınca ve suyun üzerine çıkmaya başlayınca piştiğini anlıyoruz, kevgirle sudan alıyoruz. üzerine sos olarak tereyağını eritip pul biberle karıştırıp döküyoruz. Soğutmadan servis yapın .Afiyet olsun
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL