Çimdik Mantısı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    ÖNCELİKLE iç malzeme için kıyma, rendelenmiş soğan, su, karabiber ve tuzu iyice karıştırın. Ekmek hamurundan küçük parçalar koparıp, içlerine etli harçtan çok az koyarak, kapatın. Bol kızgın sıvıyağda
    kızartın ve fazla yağının çıkması için kağıt havlu üzerine alın. Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Mantının fazla yağını aldıktan sonra servis tabağına aktarın ve üzerine sarmısaklı yoğurt gezdirin. Pulbiberi tereyağında kızdırıp, mantının üzerine dökün. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...