Arnavut Mantısı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    ÖNCELİKLE unu derin bir kaba alıp, ortasını açın. Tuz ve su ile börek hamuru kıvamında bir hamur yapın. Hamuru 30 dakika dinlendirin. Kıymayı, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiber ile köfte yoğurur gibi yoğurun. Hamuru ince olacak biçimde açın. Açılan hamurdan iri kareler kesin. Hazırladığınız kıymalı harcı, hamurların bir kenarına koyup, ikiye katlayın ve tepsiye dizin. Üzerleri kızarana dek orta ısılı fırında pişirin. Fırından alıp, sıcakken üzerine dövülmüş sarmısakla karıştırdığınız yoğurdu dökün. Kırmızıbiberi margarinde yakıp, mantının üzerine gezdirin. İnce kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.