Tuzlu Çay Kurabiyesi

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamur için yoğurma kabına ayçiçek yağı, sıcak su, sirke, tuz ve rendelenmiş kaşar peynirini koyun. Kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edene kadar un ilave edip, tüm malzemeyi yoğurun.
-
2
Hamuru merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açın ve dilediğiniz biçimde şekiller çıkarın. Kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri ile pul biber serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL