Portakallı Kurabiye Tarifi

Portakalın eşşiz tadıyla süslü mis gibi portakallı kurabiye nasıl yapılır? Portakallı kurabiye tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yağı toz şekerle karıştırın. Çırpılmış yumurtayı ekleyin. Un, vanilin, rendelenmiş portakal ve limon kabuğunu ekleyip karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
-
2
Hamurun üzerini nemli bezle örtüp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Hamuru 2 eşit parçaya bölün. İki parçayı da unlanmış zeminde merdaneyle bisküvi kalınlığında açın.
-
3
Çay bardağıyla yuvarlak hamurlar kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Hamurların yarısının üzerine toz şeker serpin.
-
4
Önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzerileri pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Bu arada çikolatayı benmari usulü eritin.
-
5
Dövülmüş gofretleri ekleyip karıştırın. Şekersiz kurabiyeleri taban olarak kullanıp çikolatalı karışımı üzerilerine sürün. Şekerli parçaları da bunların üzerine yapıştırıp servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL