Mamul Cevizli

Mamul Cevizli

Leziz mamul cevizli tarifi!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Hamur için derin bir kasede irmik, margarin, un ve suyu iyice yoğurun. Hamuru 1 saat dinlendirin.

  • 2

    Diğer taraftan içi için ceviz, toz şeker, tarçın ve gül suyunu karıştırıp bir kenara alın. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Bir parçayı avucunuzun içinde açın ve ortasına cevizli iç harçtan koyup, yuvarlayın.

  • 3

    Diğer hamur parçalarını da aynı şekilde hazırlayın. Hazırladığınız tatlıları yağlanmış fırın tepsisine dizin ve 1 saat dinlendirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alıp, üzerine pudra şekeri serpin.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...