Kuru Dutlu Kurabiye

Kuru Dutlu Kurabiye

Kuru dutlu kurabiye, sağlıklı atıştırmalıklar arayanlar için ideal bir seçenektir.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Unu düz bir zemine alıp, ortasını havuz gibi açın. 1 adet yumurta + 1 adet yumurta sarısı, pudra şekeri, tereyağı, vanilya ve kabartma tozu ekleyin. Yoğurup, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Harç için dut, yumurta akı, antep fıstığı, kıyılmış portakal kabuğu ve karanfili harmanlayın.
  • 2
    Hamurdan bezeler koparıp, elinizde yuvarlayın. Ortasını açıp, harç yerleştirin ve yeniden yuvarlayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif pembeleşene dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...