13 adet kayısı
1 su bardağı toz şeker
1 paket tereyağı
1 paket kabartma tozu
Dört buçuk su bardağı un
İç malzeme için:
1/3 su bardağı çekilmiş ceviz
1 yemek kaşığı kuru üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı toz şeker
Süslemek için:
Pudra şekeri
Kayısıları ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkarın. Ceviz, kuru üzüm, toz şeker ve tarçını karıştırın. Kayısıların içini cevizli karışım ile doldurun. Kayısı parçalarını birbirine yapıştırın. Tart hamuru için toz şeker, margarin ve kabartma tozunu karıştırın.
Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur haline getirin. Hamuru iri ceviz büyüklüğünde 13 parçaya bölün. Elinizle yuvarladıktan sonra, işaret parmağınızla hamurların ortasını dolma biber gibi açın. İçine doldurduğunuz kayısıları yerleştirin. Deliklerin üzerini kapatıp turtaları tekrar yuvarlayın.
Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkartıp üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.