Kayısılı Top Turta

Kayısılı Top Turta

Leziz kayısılı top turta!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Kayısıları ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkarın. Ceviz, kuru üzüm, toz şeker ve tarçını karıştırın. Kayısıların içini cevizli karışım ile doldurun. Kayısı parçalarını birbirine yapıştırın. Tart hamuru için toz şeker, margarin ve kabartma tozunu karıştırın.

  • 2

    Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur haline getirin. Hamuru iri ceviz büyüklüğünde 13 parçaya bölün. Elinizle yuvarladıktan sonra, işaret parmağınızla hamurların ortasını dolma biber gibi açın. İçine doldurduğunuz kayısıları yerleştirin. Deliklerin üzerini kapatıp turtaları tekrar yuvarlayın.

  • 3

    Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkartıp üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...