İki Renkli Bisküvi

İki Renkli Bisküvi

Leziz iki renkli bisküvi tarifi sizinle!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Derin bir kasede, oda sıcaklığındaki tereyağını toz şekerle birlikte mikserleyin. Vanilya ve yumurtayı ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin. Karışımla karıştırıp hamuru toparlamak için yoğurun.
  • 2

    Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Parçalardan birine kakao ekleyip yoğurun. Sade ve kakaolu hamurları ayrı ayrı düz ve unlu bir zeminde dikdörtgen olarak açın. Sade hamurun üzerine kakaolu hamuru yerleştirin.

  • 3

    Kenarlardaki yamuk kısımları bıçakla kesip dikdörtgen şekli verin. Hamuru folyonun üzerine alıp rulo şeklinde sarın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Hamuru dolaptan çıkartıp yarım cm kalınlığında dilimleyin. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Tepside soğutup servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...