Fındıklı Rulo

Fındıklı Rulo

Leziz fındıklı rulo tarifi!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Toz şeker, kabartma tozu, yumurta, yoğurt, margarin ve aldığı kadar unu, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp, yarım saat dinlendirin. Üç bezeye ayırın.

  • 2

    Her bir bezeyi, merdane yardımıyla 30 cm çapında açın. İç harcı için, ceviz, tarçın ve toz şekeri karıştırın. Hamurların üzerine harcı pay edip iyice yayın. Rulo şeklinde sarın. İki parmak eninde kesip hafifçe yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...