Fındıklı Lavantalı Kurabiyeler

Leziz fındıklı lavantalı kurabiye tarifi!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Margarin ve tereyağını yoğurma kabına alın. 1 çay bardağı kaynar suda lavantayı demleyip, süzün. Lavantalı suyu yoğurma kabına ekleyin. Toz şeker, haşhaş tohumu, limon suyu ve un ilave edip kulak memesinden biraz sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • 2

    Hazırladığınız hamuru uzun bir rulo haline getirip, streç filme sarın. Buzlukta 1 saat bekletin. Daha sonra 1 parmak kalınlığında dilimler kesin. Ortalarına birer adet kavrulmuş fındık yerleştirip, fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerileri hafif pembeleşene kadar 15 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.