Fındıklı Lavantalı Kurabiyeler

Fındıklı Lavantalı Kurabiyeler

Leziz fındıklı lavantalı kurabiye tarifi!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Margarin ve tereyağını yoğurma kabına alın. 1 çay bardağı kaynar suda lavantayı demleyip, süzün. Lavantalı suyu yoğurma kabına ekleyin. Toz şeker, haşhaş tohumu, limon suyu ve un ilave edip kulak memesinden biraz sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • 2

    Hazırladığınız hamuru uzun bir rulo haline getirip, streç filme sarın. Buzlukta 1 saat bekletin. Daha sonra 1 parmak kalınlığında dilimler kesin. Ortalarına birer adet kavrulmuş fındık yerleştirip, fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerileri hafif pembeleşene kadar 15 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...