Fındıklı Lavantalı Kurabiyeler

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Margarin ve tereyağını yoğurma kabına alın. 1 çay bardağı kaynar suda lavantayı demleyip, süzün. Lavantalı suyu yoğurma kabına ekleyin. Toz şeker, haşhaş tohumu, limon suyu ve un ilave edip kulak memesinden biraz sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.
-
2
Hazırladığınız hamuru uzun bir rulo haline getirip, streç filme sarın. Buzlukta 1 saat bekletin. Daha sonra 1 parmak kalınlığında dilimler kesin. Ortalarına birer adet kavrulmuş fındık yerleştirip, fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerileri hafif pembeleşene kadar 15 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL