Sofra
Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifi ile sofralarınıza şıklık katacak çikolatalı kurabiye...

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Üç buçuk su bardağı un

    4 yemek kaşığı tereyağı

    1 su bardağı toz şeker

    1 adet yumurta

    1'er paket vanilya ve kabartma tozu

    1 su bardağı hindistan cevizi

    Yarım su bardağı dövülmüş fındık

    2 yemek kaşığı kakao

    Sosu için:

    2 çay bardağı çiğ krema

    2 paket rendelenmiş bitter çikolata

    Süslemek için:

    Vişne reçeli tanesi

Un ve tereyağını bir kaba alıp özleşene kadar yoğurun. Kalan malzemeyi de en son kakao olacak şekilde üzerine ekleyin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle şekillendirerek yuvarlak kurabiyeler hazırlayın. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Daha sonra her kurabiyenin tam ortasına parmağınızla bastırın.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sosu için, kremayı bir kaba alıp ocağa oturtun. Kısık ateşte kaynama noktasına gelince ocaktan alın. Rendelenmiş çikolatanın üzerine döküp karıştırın. Kurabiyeleri servis tabağına alın. Ortalarındaki boşluklara birer vişne reçeli tanesi koyun. Erittiğiniz çikolatayı kurabiyelerin üzerine gezdirip servis yapın.