Çikolatalı Antep Fıstıklı Kurabiye

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamur için yoğurma kabında un, pudra şekeri, margarin ve yumurtayı yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 2 saat dinlendirin. Dinlenen hamuru merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açın.
-
2
Hamurdan dilediğiniz biçimdeki kalıpla şekiller çıkarın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-17 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
-
3
2 Çikolata sos için çikolatayı benmari usulü eritin. Soğuyan bisküvilerin bir yüzünü önce çikolataya, sonra iri dövülmüş Antep fıstığına bulayın. Donması için 1 saat beklettikten sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL