Çikolatalı Antep Fıstıklı Kurabiye

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamur için yoğurma kabında un, pudra şekeri, margarin ve yumurtayı yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 2 saat dinlendirin. Dinlenen hamuru merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açın.
-
2
Hamurdan dilediğiniz biçimdeki kalıpla şekiller çıkarın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-17 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
-
3
2 Çikolata sos için çikolatayı benmari usulü eritin. Soğuyan bisküvilerin bir yüzünü önce çikolataya, sonra iri dövülmüş Antep fıstığına bulayın. Donması için 1 saat beklettikten sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL