Cevizli Kurabiye

Cevizli Kurabiye

Leziz ve sağlıklı cevizli kurabiye tarifi!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Ekmek hamurunun içine tereyağı, margarin ve un katıp, iyice yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini nemli bir bezle örtün ve buzdolabında bir gece bekletin.

  • 2

    İçi için ceviz, yumurta akı, toz şeker, tarçın ve toz karanfili robottan geçirin. Bir gece buzdolabında beklettiğiniz hamurdan parçalar koparın. İçine cevizli karışımdan koyun ve dilediğiniz şekli verin.

  • 3

    Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra soğutun ve üzerine pudra şekeri serpin.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...