Cevizli Bar

Cevizli Bar

Lezzetli ve sağlıklı bir bar tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Un, kabartma tozu ve vanilyayı derin bir kaba eleyin. Diğer taraftan esmer şeker ve margarini mikserleyin. 1 adet yumurta ve 1 adet yumurtanın sarısını ekleyip tekrar mikserleyin.
  • 2
    Bu arada incirleri yumuşamaları için sıcak suda bekletip şeritler halinde kesin. Yumurtalı karışıma unlu karışımı ekleyip karıştırın. Kare kalıbın içini yağlı kağıt ile kaplayıp karışımın yarısını, kalıba elinizle bastırarak yerleştirin.
  • 3
    Kalan hamura incir ve ceviz içini ekleyip kalıptaki hamurun üzerine koyun. Yarımşar cevizleri hamurun üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında rengi dönene kadar pişirin. Kalıptan çıkartıp soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...