Badem Kurabiye

Badem Kurabiye

Leziz badem kurabiye!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Margarin ve yumurtayı mikserle iyice çırpın. Pudra şekeri ve limon veya portakal kabuğu rendesini ilave edip çırpmaya devam edin. Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip iyice yoğurun.

  • 2

    Hamuru 1 saat dinlendirdikten sonra 1 parmak kalınlığında açın. Badem biçimindeki kalıplarla şekillendirin. Sıcak suda bekletilmiş bademlerin kabuklarını soyun. Ortadan ikiye ayırıp yumurta akına batırarak hamurların üzerine yerleştirin.

  • 3

    Kurabiyeleri yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerileri pembeleşene kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...