Badem Kurabiye

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Margarin ve yumurtayı mikserle iyice çırpın. Pudra şekeri ve limon veya portakal kabuğu rendesini ilave edip çırpmaya devam edin. Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip iyice yoğurun.
-
2
Hamuru 1 saat dinlendirdikten sonra 1 parmak kalınlığında açın. Badem biçimindeki kalıplarla şekillendirin. Sıcak suda bekletilmiş bademlerin kabuklarını soyun. Ortadan ikiye ayırıp yumurta akına batırarak hamurların üzerine yerleştirin.
-
3
Kurabiyeleri yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerileri pembeleşene kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL