250 gram tereyağı
2 adet yumurta
2 paket kakao (1 paket 25 gram)
Bir buçuk su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
4 su bardağı un
Üzeri için:
1 adet yumurtanın akı
1 çay bardağı Hindistan cevizi
Krema için:
Yarım ananas
2 su bardağı ananas suyu
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı buğday nişastası
3 yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı tereyağı
Hamur için un hariç kalan malzemeyi iyice karıştırın. Azar azar un ekleyip, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. 15 dakika buzdolabının alt rafında dinlendirin. Merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açın.
Dilediğiniz bir kalıpla kesip, üzerilerine çırpılmış yumurta akı sürün. Hindistan cevizi serpip, önceden ısıtılmış 160 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Krema için ananası blenderden geçirin. Ananas suyu ve toz şeker ilave edip ocağa oturtun. Toz şeker eriyene dek karıştırın.
Ayrı bir yerde nişastayı 3 yemek kaşığı suda eritip, ananaslı karışıma yavaş yavaş ve karıştırarak ekleyin. Koyulaştığında ocaktan alıp, tereyağını karıştırın ve ılınmaya bırakın. İki kurabiyenin arasına krema sürün. Kalan kurabiyeleri de aynı şekilde hazırlayıp servis yapın.