Karamelize Kabaklı Kiş

Karamelize kabakların tatlı dokusuyla zenginleşen bu kiş, hem şık hem de lezzet dolu bir tuzlu tart alternatifi sunuyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamur için tereyağı, un ve tuzu kırıntı haline gelene kadar çatal yardımı ile karıştın. Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip stand mikserinin palet ucuyla yoğurun. Dolaba kaldırılıp soğumaya bırakın.
  • 2
    Orta boy, yuvarlak ve altı çıkabilen kalıba, kenarlarını da kaplayacak şekilde hamuru yerleştirin. Çatal ile delikler açıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
  • 3
    Beşamel sos için tereyağı ve unu kavurun. Azar azar süt ekleyin. Tuz ve muskatı katıp iyice çırpın. Ocağa oturtup karıştırarak pişirin.
  • 4
    Karamelize kabak için rendelenip suyu sıkılmış kabakları tereyağında ve harlı ateşte karamelize olana kadar pişirip soğutun. Dereotu, kapari, yumurta ve tuz ekleyin. Beşamel sosu katıp iyice harmanlayın.
  • 5
    Karışımı kiş kalıbına yayın ve üzerine isteğe bağlı ceviz yerleştirin.
  • 6
    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Kızardıktan sonra dereceyi düşürüp içinin de pişmesi sağlayın. Fırından alıp 10-15 dakika dinlendirin ve servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.