Zeytinyağlı Tuzlu Kek

lezzetli hafif bir zeytinyağlı tuzlu kek tarifimiz...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yumurtaları ve sütü birlikte birkaç dakika çırpın. Karışımın üzerine zeytinyağını ekleyerek 1-2 dakika daha çırptıktan sonra unu ve kabartma tozunu ilave edin. Daha sonra hamura beyaz peynir, zeytin, dereotu, maydanoz, tuz ve çörek otunu da katarak iyice karıştırın.
  • 2
    Dikdörtgen bir kek kalıbını önce yağlayın sonra unlayın. Kalıbın tabanına dolmalık fıstıkları döşeyip kek hamurunu üzerine dökün.
  • 3
    Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 40 dakika pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...