Vişneli Kek
Tadı damağınızda kalacak vişneli kek tarifimiz...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Derin bir kaba aldığınız ayçiçek yağı ve toz şekeri mikserle iyice çırpın. Yumurtayı ilave edip, çırpmaya devam edin. Başka bir kapta un, kakao, vanilya, kabartma tozu ve benmari usulü erittiğiniz çikolatayı karıştırıp, yumurtalı karışıma ilave edin. En son sütü koyun ve tüm malzemeyi şöyle bir karıştırın.
-
2
Kekin kolay çıkması için kek kalıbını yağlayıp,unlayın ve kalıba önce biraz kek hamuru koyup üzerine vişnenin yarısını serpin. Kalan hamuru boşaltın ve üzerine kalan vişneyi yerleştirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL