Tuzlu Kek

Tuzlu Kek

Lezzetli tuzlu kek tarifimiz...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Derin bir kapta yumurtayı iyice çırpın. Sütü ilave edip, karıştırın. Kabartma tozu ve tuz katın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun.
  • 2
    Orta büyüklükte bir fırın kabının içini yağlayın ve karışımı elinizle iyice her tarafını eşit kaplayacak şekilde yayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin. Baklava dilimi şeklinde kesin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...