Tahin Soslu Keçiboynuzlu Kek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kek için derin bir kabın içine yumurtaları kırın. Çırpma teli ile karıştırın. Üzerine şeker, badem sütü ve zeytinyağını ekleyin. Şeker eriyene dek çırpın.
  • 2
    Keçiboynuzu unu, tam buğday unu, vanilya, kabartma tozu, tarçın ve tuzu ilave edin. Tüm malzemeler karışına dek karıştırmaya devam edin. Fındığı da katıp karıştırın.
  • 3
    Karışımı, küçük boy ve yağlanmış baton kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
  • 4
    Tahin sos için derin bir kapta tahin, fıstık ezmesi ve kremayı karıştırıp kenara alın.
  • 5
    Kürdan testiyle kekin pişip pişmediğini kontrol edin. Fırından çıkarın. Kek soğuduktan sonra hazırladığınız sosu üzerine yayın. İri kıyılmış fındık ve şerit doğranmış çikolata serpip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.