Şeftali Sulu Kek

Şeftali Sulu Kek
ORTA 10 KİŞİLİK

Aromasıyla kek'e lezzet veren şeftali sulu kek tarifimiz...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Un, kabartma tozu ve vanilyayı derin bir kaba eleyin. Oda sıcaklığındaki tereyağı, çırpılmış yumurta, toz şeker ve şeftali suyunu ekleyip mikserleyin. Bütün malzeme iyice karışınca, iri çekilmiş fındığı ekleyip karıştırın. Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün.
  • 2
    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50-55 dakika pişirin. Kürdanla içini çektiğini kontrol edip fırından çıkartın. Telde soğumaya bırakın. Hindistan ceviziyle süsleyip dilimleyerek servis yapın.
    AŞÇININ NOTU
    Taze sıkılmış meyve suları posalarıyla birlikte tatlılarda kullanılmamalıdır. Çünkü posa hazırlanacak tatlının kıvamını bozar. Tatlılar için ya hazır meyve suyu ya da posası süzülmüş taze meyve suyu kullanılabilir. Meyve suyuyla keki ıslatabilirsiniz. Ama keki pişirirken şeker miktarını az kullanmalısınız. Meyve suyuyla dondurma, milk shake, parfe gibi tatlılar çok lezzetli olur.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...