Sebzeli Kaşarlı Kek

Sebzeli Kaşarlı Kek

Sebze ve kaşarın enfes buluşmasıyla lezzetli kek tarifimiz...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Havuç ve patatesi soyup yarı yarıya haşlayın. Küp doğrayın.
  • 2
    Yumurtaları derin bir kasede çırpın. Margarini eriterek ekleyip tekrar çırpın. Yoğurdu ilave edip karıştırın. Bezelye, havuç, patates ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Tuz, 3 su bardağı un ve kabartma tozunu ilave ettikten sonra iyice karıştırın.
  • 3
    Daha sonra karışımı yağlanmış kek kalıbına yayın. Yeşil zeytinleri dilimleyerek kekin üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...