Portakallı Haşhaşlı Kek
Portakal ve haşhaşın birleşimi. Keke farklı bir lezzet...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Un ve kabartma tozunu bir kaseye eleyin. Toz badem ve haşhaşı ekleyip karıştırın. Bir tencerede tereyağı, toz şeker, marmelat, portakal kabuğu ve portakal suyunu en düşük ısıda şeker çözülene kadar karıştırarak pişirin.
-
2
Tencereyi ocaktan alıp yavaş yavaş karıştırarak un karışımına ekleyin. Yumurtaları ekleyip iyice karıştırın. Hamuru yağlanmış kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50-60 dakika pişirin. Kalıpta soğutup üzerine pudra şekeri serpin. Dondurmayla birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL