Portakallı Haşhaşlı Kek

Portakal ve haşhaşın birleşimi. Keke farklı bir lezzet...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Un ve kabartma tozunu bir kaseye eleyin. Toz badem ve haşhaşı ekleyip karıştırın. Bir tencerede tereyağı, toz şeker, marmelat, portakal kabuğu ve portakal suyunu en düşük ısıda şeker çözülene kadar karıştırarak pişirin.
-
2
Tencereyi ocaktan alıp yavaş yavaş karıştırarak un karışımına ekleyin. Yumurtaları ekleyip iyice karıştırın. Hamuru yağlanmış kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50-60 dakika pişirin. Kalıpta soğutup üzerine pudra şekeri serpin. Dondurmayla birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL