Portakal Sulu İrmikli Kek

Portakal Sulu İrmikli Kek

Her dilimde portakal aroması ve irmiğin hafifliği ile lezzetli kek tarifimiz...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle şerbeti için su ve toz şekeri kaynatın. Dilimlenmiş portakalı ekleyip, 1-2 dakika daha kaynadıktan sonra soğumaya bırakın.
  • 2
    Diğer taraftan derin bir kaseye aldığınız zeytinyağı, ayçiçek yağı ve toz şekeri mikserle iyice çırpın. Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Vanilya, kabartma tozu ve irmiği de katıp metal kaşıkla iyice karıştırın. Hindistan cevizi ve elenmiş unu da ekleyip aynı yönde olacak şekilde tüm malzemeyi karıştırın. Karışımı yağlanmış orta büyüklükte kare kalıba boşaltın ve üzerini spatula ile düzeltin.
  • 3
    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Tatlı sıcakken üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Dilimleyin ve üzerini hindistan cevizi ile süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...