Pırasalı Mısır Keki

Pırasalı Mısır Keki

Lezzetli ve besleyici pırasalı mısır keki tarifimiz...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Ayıklanmış pırasayı çok ince olacak şekilde kıyın ve tuzla ovun. Daha sonra sıkarak, suyunu çıkarın ve bir kenara alın. Derin bir kapta yumurta ve toz şekeri çırpıcı ile iyice çırpın. İçine ayçiçek yağı ve süt katıp, tekrar çırpın. Mısır unu, un ve kabartma tozu ilave edip, tüm malzemeyi iyice karıştırın.
  • 2
    Harcı yağlanmış orta büyüklükte bir fırın kabına boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Ilındıktan sonra üzerine pul biber serpin ve dilimleyerek, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...