Mahlepli ve Cevizli Kek

Mahlepli ve Cevizli Kek

Mahlep ve cevizin uyumu. Geleneksel tat ve modern yorumla lezzetli kek tarifimiz...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yumurtaları derin bir kapta çırpıcı ile çırpın. Toz şeker katın ve 1-2 dakika daha çırpmaya devam edin. Eritilmiş margarin, yoğurt, mahlep, ceviz, kabartma tozu ve un katıp, iyice karıştırın.
  • 2
    Kelepçeli veya baton bir kalıbı yağlayıp, unlayın ve karışımı boşaltın. Üzerine çörek otu serpin ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin.
  • 3

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...