Kirazlı Pankek

Kirazlı Pankek

Kirazla pankek'e tatlı bir dokunuş...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Yumurtaları toz şeker ve sütle iyice çırpın. Tuz, vanilya, ardından unu ilave edin. Mayalanmış boza kıvamında hamur elde edene kadar karıştırın. Teflon tavaya ayçiçek yağı ekleyerek kızdırın. Ayçiçek yağı iyice kızdığında hamurdan bir kahve fincanı alarak tavaya dökün (pankekin kalınlığı ortalama 10 cm olmalı). İki tarafı da kızaracak şekilde ters düz ederek kızartın. Tüm hamuru aynı şekilde hazırlayın.

  • 2

    Kiraz suyunu toz şeker ile iyice karıştırın. Toz şeker eridiğinde nişastayı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Pankeklerin arasına bu karışımı sürerek dondurmayla servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
  • Geçmişten Geleceğe Gastronomi
  • Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...