Kestane Püreli Kekler

Kestane Püreli Kekler

Lezzetli kestane püreli kek tarifimiz...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kestanelerin üzerine çentik atıp, 10 dakika haşlayın. Ocaktan alıp, kabuklarını soyun. Temizlediğiniz kestaneleri süt ile püre kıvamı alana dek kısık ateşte pişirin. Blenderden geçirin.
  • 2
    Margarin, vanilya ve toz şeker ekleyip, karıştırmaya devam edin. 10 adet tartolet kalıbını streç filmle kaplayın. Püreyi kalıplara pay edin. Buzdolabında soğutun.
  • 3
    Kek için, yumurta ve toz şekeri çırpın. Un ve vanilya ekleyin. Yağlanmış yuvarlak bir tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Soğuduktan sonra tartolet kalıpları ölçüsünde bardakla veya şekilli kalıpla yuvarlak parçalar kesin.
  • 4
    Sos için, sos malzemesini tencereye alıp, pişirin. Buzdolabından aldığınız kestane püresini ters çevirip, çıkarın ve küçük keklerin üzerine yerleştirin. Üzerine çikolatalı sos gezdirin. Antep fıstığı ile süsleyip, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...