Kakaolu Kek

Çaylarınızın yanına lezzet ve şıklık katacak kakaolu kek tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurta ve şekeri rengi açılıncaya kadar mikser yardımıyla çırpın. Süt, zeytinyağı ve maden suyu ekleyip mikserin düşük devrinde iki dakika karıştırmaya devam edin. Kalan kuru malzemeleri eleyerek ve azar azar ilave edin. Mikserin düşük devrinde iki dakika daha çırpın.
-
2
Orta boy ve yuvarlak kek kalıbını zeytinyağı ile yağlayıp unlayın. Kek hamurunu kalıba boşaltıp önceden ısıtılmış 170 derece fırında ortalama 50 dakika kontrol ederek pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL