Ilık Çikolatalı Kestaneli Kek

Çikolata'nın verdiği mutluluk ve kestanenin birleşmesiyle ortaya çıkan lezzetli kek tarifimiz...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bitter çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritin. Diğer tarafta yumurtaları, yumurta sarılarını ve toz şekeri iyice çırpın. Çikolata ve tereyağı karışımına ilave edip harmanlayın. Un, vanilya ve kestane şekerini ekleyip karıştırın.
  • 2
    Karışımı yağlanmış fırın kabına yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12 dakika pişirin. Ilındıktan sonra yuvarlak bir kalıpla kesin. Fırında 2-3 dakika bekletin.
  • 3
    Üzerini muz dilimleri ile süsleyin. Çilek veya vanilya sos ile servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...